Advanced Database Management System - Tutorials and Notes: Computer Networks MCQ SET 01

Tuesday, 26 May 2020

Computer Networks MCQ SET 01

Computer networks multiple choice questions with answers, entrance exam quiz questions on computer networks, solved exam questions on computer networks


Computer Networks MCQ - SET 01



1. The two most important protocols in the Internet protocol stack are:
(a) DNS and WiFi
(b) HTTP and ARP
(c) SSH and FTP
(d) TCP and IP

2. The leased transmission lines used to build the early Internet had data rates of about:
(a) 56 kbps
(b) 256 kbps
(c) 1.5 Mbps
(d) 10 Mbps

3. Which of the following was invented by Tim Berners-Lee?
(a) TCP/IP
(b) E mail
(c) the Internet
(d) the World Wide Web

4. Bluetooth uses __________ to communicate between two devices.
(a) Radio wave
(b) Infrared
(c) Microwave
(d) None of these

5. A communication network which is used by large organizations over regional, national or global area is called
(a) LAN
(b) WAN
(c) MAN
(d) Intranet

6. MAC is used to ensure
(a) Authentication
(b) Confidentiality
(c) Authentication and integrity
(d) Authentication and confidentiality

7. The Internet Protocol (IPv4) is an example of a ________
(a) connection-less network layer protocol
(b) connection-oriented network layer protocol
(c) connection-less transport layer protocol
(d) connection-oriented transport layer protocol

8. According to the protocol specification, the maximum legal size of an IP packet is
(a) 512 bytes
(b) 1024 bytes
(c) 32 kilobytes
(d) 64 kilobytes

9. The transmission time required for sending a 512-Byte packet using a 56 kbps modem is
(a) about 7 milliseconds
(b) about 9 milliseconds
(c) about 40 milliseconds
(d) about 70 milliseconds

10. IP telephony digitizes and packetizes voice at a constant bit rate when a user is making an IP phone call. For deploying a LAN to support IP telephony, which of these protocols are well suited for this scenario?
(a) TDMA
(b) CSMA
(c) Slotted Aloha
(d) All of the above

*************

Answers:
1-(d), 2-(a), 3-(d), 4-(a), 5-(b), 6-(a), 7-(a), 8-(d), 9-(d), 10-(a)

*************

Related links

 




No comments:

Post a comment

Featured Content

Multiple choice questions in Natural Language Processing Home

MCQ in Natural Language Processing, Quiz questions with answers in NLP, Top interview questions in NLP with answers Multiple Choice Que...

All time most popular contents